Ana Sayfa

Cumhuriyet - Savaş Kürklü/Aslı Uluşahin - 14 Ocak 2014

 

7. ÇUKUROVA KİTAP FUARI BUGÜN BAŞLIYOR 
'Uçurum' okurla ilk kez buluşuyor

 

7. ÇUKUROVA KİTAP FUARI BUGÜN BAŞLIYOR 
'Uçurum' okurla ilk kez buluşuyor

SAVAŞ KÜRKLÜ - ASLI ULUŞAHİN

ADANA - Bugün başlayıp 19 Ocak'a kadar sürecek 7. Çukurova Kitap Fuarı'yla ilgili, dün Seyhan Otel'de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya TÜYAP AŞ Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, TÜYAP AŞ Adana Genel Müdürü İlhan Ersöz, TÜYAP AŞ Kurumsal İletişim Müdürü Cemran Öder ile Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Başkanı Metin Celâl katıldı. 
Ersöz, fuarı geçen yıl 500 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiğini belirterek bunun büyük bir başarı olduğunu kaydetti. 
Kavukçuoğlu, Çukurova Kitap Fuarı'nın yedincisini düzenlemekten mutluluk duyduklarını, fuarın kent kültürü için önemli ve yararlı olduğunu söyledi. Fuarla ilgili bilgiler veren Cemran Öder ise etkinliğin her yıl biraz daha büyüdüğünü, bu yıl 235 yayınevi ile sivil toplum kuruluşunun fuara katılacağını aktardı. 
Ayrıca, Adana Seyhanlı yazar Orhan Kemal'in 100. doğum yıldönümünün memleketinden kutlanacağı, etkinlikler ve "Bereketli Topraklara Yolculuğunda Orhan Kemal" adlı sergiyle yazarın yaşamının, eserlerinin, Adana'yla ilişkisinin irdeleneceği vurgulandı. 
Metin Celal ise Orhan Kemal'in sadece Türkiye değil, dünya çapında bir yazar olduğunu söyleyerek, Çukurova'nın Türk edebiyatına Orhan Kemal'le birlikte birçok önemli isim kazandırdığını ifade etti. 
7. Çukurova Kitap Fuarı'nda Orhan Kemal üzerine kapsamlı bir sempozyum düzenlenecek ve oğlu Işık Öğütçü'nün yanı sıra Ercan Kesal, Nebil Özgentürk, Haydar Ergülen, Ahmet Ümit gibi isimlerin katılacağı etkinliklerle Orhan Kemal'in 100. doğum yıldönümü kutlanacak. 
Öte yandan, Orhan Kemal'in 1961 yılında "Büyük Gazete" dergisinde tefrika edilen, Işık Öğütçü tarafından kitap haline getirilen romanı "Uçurum" ilk kez 7. Çukurova Kitap Fuarı'nda okurlarla buluşacak. 
Cumhuriyet Kitapları standının da yer alacağı fuarda, bugün 16.15'te başlayacak "Kitap ve edebiyat dünyasında 2013 yılı değerlendirmesi" başlıklı söyleşinin konuşmacıları Burcu Aktaş (Radikal), Çağlayan Çevik (Hürriyet) ve Aslı Uluşahin (Cumhuriyet) olacak. Cuma günü 16.00'da başlayacak, "Cumhuriyetle Özgürleşen Kadınlar" başlıklı söyleşinin konuşmacısı ise Cumhuriyet Kitapları'ndan Sevgi Özel. 
Cumhuriyet yazarı ve milletvekili Mustafa Balbay ise uzun bir aradan sonra Adanalı kitap ve Cumhuriyet dostlarıyla bir kez daha buluşacak. Balbay, pazar günü 14.30'da gerçekleşecek, kitabının da başlığı olan, "Geçmişten Geleceğe Türkiye-Kendimle Söyleşi" adlı söyleşinin ardından kitaplarını imzalayacak. 

 


info@orhankemal.org