Ana Sayfa

Adana-bld.gov.tr - Haber - 16 Ocak 2014

 

ZİHNİ ALDIRMAZ, ÜNLÜ İSİMLERLE FUARI GEZDİ


7. ÇUKUROVA KİTAP VE EĞİTİM FUARI BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ İSİMLERİN KATILIMI İLE AÇILDI…

FUARIN AÇILIŞINDA HÜRRİYET GAZETESİ YAZARI DOĞAN HIZLAN İLE SOHBET EDEN ZİHNİ ALDIRMAZ, SİYASETÇİ-YAZAR ERCAN KARAKAŞ VE FUAR KAPSAMINDA 100. DOĞUM GÜNÜ KUTLANAN ORHAN KEMAL’İN OĞLU IŞIK ÖĞÜTÇÜ İLE STANTLARI GEZDİ…



7. Çukurova Kitap ve Eğitim Fuarı’nın açılışında Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, edebiyat dünyasının önemli isimleri ile sohbet etti, fuar alanında stantları gezdi.

Fuar alanınının VIP Salonu’nda Hürriyet Gazetesi yazarı Doğan Hızlan ile bir süre sohbet eden Zihni Aldırmaz ardından açılış töreninde Siyasetçi-Yazar Ercan Karakaş ile yan yana oturdu. İkilinin uzun sohbeti dikkat çekti.



Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından Zihni Aldırmaz, Ercan Karakaş ve etkinlikler kapsamında 100. doğum günü kutlanan ünlü yazar Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü birlikte stantları gezdiler.

Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü, doğumunun yüzüncü yılında Orhan Kemal’e sahip çıkılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.



Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, “Bir kenti kent yapan kültür ve sanat zenginliğidir. Bu tablo aynı zamanda Adana’nın ve Türkiye’nin zenginliğidir. 16 müze yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Her sanatçı için bir müze yapma hedefimiz var” dedi.

Zihni Aldırmaz ve edebiyatçılar fuar alanında Büyükşehir Belediyesi standını da ziyaret etti. Zihni Aldırmaz, Ercan Karakaş ve Işık Öğütçü’ye Büyükşehir Belediyesi ve Altın Koza yayınlarından hediye etti.

 

 

 


info@orhankemal.org