Ana Sayfa

Hürriyet/Çukurova GAP  - Bünyamin Yıl - 11 Ocak 2014

EDEBİYAT ŞÖLENİ

 

Kitapseverlerin heyecanla beklediği Çukurova Kitap Fuarı 14 Ocak'ta açılıyor. 6 gün hizmet verecek fuara 86 yayınevi, 93 usta yazar katılacak. Fuarda, sempozyum, söyleşi gibi 61 kültürel etkinlik gerçekleştirilecek.

Bünyamin YIL/DHA
ADANA'da 14 - 19 Ocak tarihleri arasında 'Orhan Kemal 100 Yaşında sloganıyla düzenlenecek 7'nci Çukurova Kitap Fuarı'nda edebiyat dünyasının dev isimleri okurlarla buluşacak.

ORHAN KEMAL ANILACAK
Tüm Fuarcılık Yapım AŞ. (TUYAP) ile Türkiye Yayıncılar Birliği'nın işbirliğinde organize edilen 7'nci Çukurova Kitap Fuan'nda Türk edebiyatının en üretken yazarlarından Orhan Kemal, doğumunun 100'üncü yılında memleketi Adana'da anılacak. Usta yazar için 'Orhan Kemal 100 Yaşında Sempozyumu' gerçekleştirilecek. 'Yaşamı ve Eserleri İle Orhan Kemal", 'Orhan Kemal ve İzleri", 'Edebiyattan Sinemaya Orhan Kemal'. "Türkiye Yazarlar Sendikası'nın Anıt Yazarı Orhan Kemal 100 Yaşında' ve 'Çukurova'dan Bir Orhan Kemal Geçti' başlıkları altında paneller düzenlenecek.

USTA YAZARLAR GELİYOR
Sempozyum, panel, söyleşi, şiir dinletisi, atölye çalışması, yaratıcı okuma, müzik dinletisi olarak 61 farklı etkinliğin gerçekleştirileceği 7'nci Çukurova Kitap Fuarı'nda Doğan Hızlan, Mustafa Balbay, Uğur Dündar. Can Dündar, Muzaffer Izgü, Ahmet Nesin, Ahmet Turgut, Altan Öymen, Ayşe Kulin, Banu Avar, Saygı Öztürk, Vural Savaş, Yekta Kopan gibi ünlü yazar, şair ve bilim insanları okurlarla buluşacak.

İLK GÜN ETKİNLİKLERİ
Girisin ücretsiz olduğu 7'nci Çukurova Kitap Fuarı, saat 10.00-20.30 arasında ziyarete açık olacak. İlk gün saat 14.00'de Orhan Kemal 100 Yaşında Sempozyumu düzenlenecek. Bu etkinlikte Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Yazar Doğan Hızlan açılış konuşmaları yapacak. Saat 15.30'da Yasamı ve Eserleri ile Orhan Kemal'adlı panelde Turhan Günay. Işık Öğütçü. Nebil Ozgentürk soz alacak. Saat 16.20 de "Edebiyatta Politik Tavır" başlıklı panelde ise Adnan Gerger ve Süreyya Köle düşüncelerini paylaşacak. Saat 17.30'da ise "Postmodern Zamanlarda Aşk ve Edebiyat" konulu söyleşide ise Aydın Şimsek ve Namık Kuyumcu okurlarla söyleşecek.

ORHAN KEMAL 100 YAŞINDA SERGİSİ
Yaşamı, Adana'da geçirdiği yıllar ve eserlerinden seçme metinlerden oluşan 'Orhan Kemal 100 Yaşında Sergisi' fuar suresince kitapseverlerle buluşacak.
 
 

 


info@orhankemal.org