Ana Sayfa

Habertürk  - Ümran Avcı - 20 Eylül 2013

Orhan Kemal’in bitmeyen romanı kitap oluyor

Romanın kayıp olan son bölümünü yazarın oğlu Işık Öğütçü yazdı


Orhan Kemal'in Büyük Gazete Dergisi’nde tefrika edilen “Uçurum” adlı romanı yakında kitap olarak çıkacak. Romanın kayıp olan son bölümünü yazarın oğlu Işık Öğütçü yazdı.

Türk edebiyatının büyük ustalarından, 1970 yılında kaybettiğimiz Orhan Kemal’in 17 Eylül’deki doğum gününde sevenlerine müjdeli haber geldi. Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü yazarın yıllar önce tefrika edilen ve finali kayıp romanı “Uçurum”u gün ışığına çıkardı.

Romanın hikâyesini Habertürk Gazetesi’ne anlatan Öğütçü şunları söyledi: “Uçurum romanı Büyük Gazete isimli dergide 25 Ocak 1961’de tefrika edilmeye başlanmış, 22 sayı çıkmış. En son 21 Haziran 1961’de çıktıktan sonra derginin akıbetinin ne olduğu belli değil. Çok arama yaptım fakat sonunda derginin kapandığına ikna oldum. Tabii bitmemiş bir romandı. Orijinallik olsun diye sonunu birkaç cümleyle ben bağladım. Bunu kitabın önsözünde yazacağım. Roman, tersanede kaynakçı olarak çalışan erkek kahramanın sevdiği kız ile daha önce gönül ilişkisinde olduğu kadının arasında geçen serüveni anlatıyor; yine küçük insanların dünyası yansıtılıyor.” Öğütçü “Büyük Gazete” Dergisi’nin sinema sanatı ve sanatçıları üzerine haberler ve yazılara yer veren bir yayın olduğunu belirterek “Orhan Kemal burada makaleler, öyküler ve hatta ‘İlhan Demir’ imzasıyla ‘İtiraflar’ adında beş bölümlük hayat kadınları ile yaptığı röportajları yayınlamış. Son bölümdeki röportajı ise enteresan. Çünkü o röportajdan ‘Serseri Milyoner’ romanını yaratmış. ‘Uçurum’un da yer alacağı kitapta, ayrıca Orhan Kemal’in çok çocuklu aileler ve dönemin sinema yapımcılarıyla yaptığı röportajlar yer alacak. Buna ayrıca Ferdi Tayfur, Ruhi Su, Atıf Yılmaz röportajları da eşlik edecek” dedi. Orhan Kemal’in 99’uncu yaşı Cihangir’deki Orhan Kemal Müzesi’nde ailesi, dostları ve sevenlerinin katıldığı bir organizasyonla kutlandı.

Anahtar Kelimeler
orhan kemal, Işık Öğütçü, Büyük Gazete Dergisi, Uçurum, ÜMRAN AVCI
 

 


info@orhankemal.org