Ana Sayfa

Cumhuriyet Gazetesi  - Kültür Servisi - 2 Ocak 2014

ÇUKUROVA 7. KİTAP FUARI'NIN ETKİNLİK PROGRAMI BELLİ OLDU
Orhan Kemal'i konuşacaklar
 

 

Orhan Kemal 100 Yaşında sempozyumu kapsamında bir dizi panel ve söyleşi yapılacak. Edebiyatımızın büyük ustasının yaşamı ve yapıtlarını ele alan bir de sergi açılacak.

Kültür Servisi - Bu yıl 14-19 Ocak 2014 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Çukurova 7. Kitap Fuarı edebiyatımızın büyük ustalarından Orhan Kemal'i çeşitli etkinliklerle anmaya hazırlanıyor. Fuarın etkinlik programı belirlendi.

Orhan Kemal, "Orhan Kemal 100 Yaşında Sempozyumu" kapsamında düzenlenecek bir dizi söyleşi, panel ve sergiyle memleketi Adana'da anılacak.

Sempozyum boyunca "Yaşamı ve Eserleri ile Orhan Kemal", "Türkiye Yazarlar Sendikasının Anıt Yazarı Orhan Kemal 100 Yaşında", "Çukurova'dan bir Orhan Kemal Geçti" "Edebiyattan Sinemaya Orhan Kemal", "Bursa Cezaevi'nde Bir Çukurovalı: Orhan Kemal” Ve "Orhan Kemal ve İzleri" başlıkları altında paneller düzenlenecek.

Ayrıca, Orhan Kemal'in yaşamı, Adana'da geçirdiği yıllar ve yapıtlarından seçme metinlerden oluşan "Orhan Kemal 100 Yaşında" sergisi, fuar süresince kitapseverlerle buluşacak.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile Adana'da düzenlenen Çukurova 7. Kitap Fuarı'na yurtiçinden 200'den fazla yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak. Fuar süresince 50 kültür etkinliği gerçekleştirilecek.

Girişin ücretsiz olduğu fuar 19 Ocak 2014 günü sona erecek.

14 Ocak Salı günü TÜYAP'ın düzenleyeceği "Yaşamı ve Eserleri ile Orhan Kemal" başlıklı paneli Turhan Günay yönetecek, panele konuşmacı olarak Işık Öğütçü ve Nebil Özgentürk katılacak.

15 Ocak Çarşamba günü Çetin Yiğenoğlu'nun yöneteceği ve Türkiye Yazarlar Sendikası'nca düzenlenen "Türkiye Yazarlar Sendikası'nın Anıt Yazarı Orhan Kemal 100 Yaşında" başlıklı panelin konuşmacıları ise Ali Ozanemre, Orhan Özdemir ve Selamet Bağcı.

Aynı gün, Çukurova Edebiyatçılar Derneği'nin düzenleyeceği ve Zafer Doruk'un yöneteceği "Çukurova'dan Bir Orhan Kemal Geçti" paneline Arslan Bayır, Bekir Dağsever, Hasan Hüseyin Çabuk ve Veli Cuma katılacak.

16 Ocak Perşembe günü TÜYAP'm düzenleyeceği ve Rıza Kıraç'ın yöneteceği "Edebiyattan Sinemaya Orhan Kemal" panelinde Ercan Kesal ve Caner Cindoruk konuşacak.

17 Ocak Cuma günü, "Bursa Cezaevi'nde Bir Çukurovalı: Orhan Kemal" başlıklı söyleşi Evrensel Basım Yayın tarafından düzenlenecek ve söyleşiye Tahir Şilkan ile Güney Özkılınç katılacak.

18 Ocak Cumartesi günü, TÜYAP tarafından düzenlenecek "Orhan Kemal ve İzleri" panelini Bedri Aydoğan yönetecek. Panelin konuşmacıları Haydar Ergülen ve Ahmet Ümit.

 

 

 


info@orhankemal.org