Ana Sayfa

 
 

Ege Telgraf Gazetesi - Haber Merkezi - 28 Mart 2013

 

 

 

Konak'ta küçük dünyaların büyük yazarı 

 


 

Gelecek yıl 100'üncü yaşını kutlayacağımız Türk edebiyatının yapıtaşlarından yazar Orhan Kemal, Konak Belediyesi'nin düzenlediği programda anıldı. 

Anma programına Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü ve Orhan Kemal Araştırmacısı, gazeteci Mazlum Vesek katıldı. Orhan Kemal'i 100'üncü yaşından önce anarak, gelecek yılın müjdecisi olduklarını söyleyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, toplumun değerlerini duymayan, görmeyen, anlamak istemeyenlere de bir hatırlatmada bulunduklarını ifade etti. 

Türkiye'de sessiz ve tepkisiz bir yapı oluştuğuna dikkat çeken Başkan Tartan, sözlerini şöyle sürdürdü: "2014 Türkiye'sine doğru giderken içinde bulunduğumuz sorunları düşününce, önce 'Orhan Kemal'i daha çok okutabilseydik hatta yeni Orhan Kemaller yetiştirebilseydik, bu noktada olur muyduk' diye sormak gerekiyor. 

Artık suskun ve her şeye 'evet efendim' diyen bir toplum haline geldik. Ancak Orhan Kemal 50-60 yıl önceden bugünün sorunlarını anlattı. 

Halk sevgisiyle işçinin, dar gelirlinin hakkını savundu. İşte bu yüzden Orhan Kemal'e ve değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum." 

        

info@orhankemal.org