Ana Sayfa

 
 

Ekspres Gazetesi - Haber - 6 Aralık 2012

 

 

  "Türk Dünyası'ndan İzler" sergisi açıldı

 

 
Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ondördüncüsü düzenlenen Altın Koza 13 Kare Sanat Festivali kapsamında Sıtkı Fırat’ın “Türk Dünyasından İzler” fotoğraf sergisi açıldı. 

 

 

ADANA - Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ondördüncüsü düzenlenen Altın Koza 13 Kare Sanat Festivali kapsamında Sıtkı Fırat’ın “Türk Dünyasından İzler” fotoğraf sergisi açıldı.

AÇS Sanat Galerisindeki serginin açılışını Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz yaptı.

Adana Ressamlar Derneği ve Seyhan Rotary Kulübü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen serginin açılışında konuşan Zihni Aldırmaz, 13 Kare Sanat Festivali’nin ustaları buluşturan etkinliklere ev sahipliği yaptığını belirtti. Festivale katkıda bulunan tüm sanatçılara ve sanatseverlere teşekkür eden Zihni Aldırmaz, “Hayatımızda sanat ve spor çok önemli. Terörün de çözümünün sanat, spor ve inançta olduğunu düşünüyorum. Adana sanatçı zengini bir bölge. 13 fotoğraf sanatçısı arkadaşımız anısına düzenlenen 13 Kare Sanat Festivali büyüyerek, gelişerek devam ediyor. Bir kentin yola, altyapıya ne kadar ihtiyacı varsa sanat mekanlarına da o kadar ihtiyacı vardır. Son 1 yılda 16 yeni müze yaptık. Önümüzdeki yıl Adana’ya yeni sanat mekanları kazandıracağız” dedi.

Fotoğraf Sanatçısı Sıtkı Fırat da Adana’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, çektiği fotoğrafların hikayelerini anlattı.

Adana Ressamlar Derneği Başkanı Meliha Özgürbüz ve Seyhan Rotary Kulübü Başkanı Cenk Uğurses ise sergiye katılanlara teşekkür etti.

Zihni Aldırmaz sergide yer alan fotoğrafları tek tek inceleyerek, fotoğrafların çekildiği bölgelerle ilgili Fotoğraf Sanatçısı Sıtkı Polat’tan bilgi aldı.

Sergi açılışına Hat Sanatçı Ethem Çalışkan, Fotoğraf Sanatçısı Gültekin Çizgen,Hz. Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi, Ünlü Adanalı Yazar Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü, 13 Kare Sanat Festivali koordinatörleri Dr. Haluk Uygur ve İsmail Timuçin ve çok sayıda sanatsever katıldı.

 

        

info@orhankemal.org