Ana Sayfa

 
 

Cumhuriyet - Haber - 1 Kasım 2012

 

 

  42. Orhan Kemal Roman Armağanı
 


Türk edebiyatının önemli ismi Orhan Kemal anısına düzenlenen ''42. Orhan Kemal Roman Armağanı''na katılım süreci başladı.

AA


Ankara- Orhan Kemal Kültür Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2013 yılı Orhan Kemal Roman Armağanı'na, yayınevleri, 2012 yılında ''ilk kez'' yayınlanmış ve ''Orhan Kemal Roman Armağanı Yönetmeliği''ne uygun eserler için başvuru yapabilecek.

Tahsin Yücel, Osman Şahin, İnci Aral, Turhan Günay, Feyza Hepçilingirler, M. Nuri Gültekin ve Nazım K. Öğütçü'den oluşan seçiciler kurulu, ''42. Orhan Kemal Roman Armağanı'' kazanan eseri Mayıs ayında belirleyecek. 42. Orhan Kemal Roman Armağanı'nı kazanan yazara ödülü ise 3 Haziran'da yapılacak Orhan Kemal'i Anma Günü'nde verilecek.

Bugüne kadar Orhan Kemal Armağanı'nı alanlar arasında İnci Aral, Hıfzı Topuz, Zülfü Livaneli, Rıfat Ilgaz, Selim İleri, Necati Cumalı gibi tanınan yazarlar da bulunuyor.

Son başvuru 10 Ocak

2013 yılı 42. Orhan Kemal Roman Armağanı'na katılmak için, yayınevlerinin, Orhan Kemal Roman Armağanı Genel Sekreterliği'ne bir katılım yazısıyla başvuru yaptıkları yazarın 10 adet kitabını göndermeleri gerekiyor.

10 Ocak tarihine kadar başvuruları devam edecek.
Yönetmelik ve bilgi www.orhankemal.org adresinden ulaşılabilecek.

1 Kasım 2012

        

info@orhankemal.org