Ana Sayfa

 
 

TelevizyonGazetesi.Com - Furkan Söğüt - 26 Temmuz 2012

 

 

Kötü Yol dizisi için kötü seçim!

 

 



“Kötü Yol” dizisinin reytinglerde nasıl bir ‘yol’ izleyeceği merak ediliyor!

Başrollerini Cansel Elçin, Şükran Ovalı ve İlker Aksum'un paylaştıkları, Kötü Yol dizisi, bu akşam saat 21.00'de Kanal D’de başlıyor.

Peki “Kötü Yol” dizisi reytinglerde nasıl bir yol izleyecek? Bunun değerlendirmesini sizlerle paylaşmak istedim.

Öncellikle gün seçimi ve saati baya riskli gözüküyor. Dizi Perşembe saat 21:00’de ekrana gelecek ve karşısında güçlü rakipler olacak: Show Tv’de ekrana gelen ve bir Trakya Entrikası’nı anlatan “Düşman Kardeşler”, Star Tv’de Limon Yapım tarafından hazırlanan ve sosyal medyanın yeni fenomeni olan “İşler Güçler”, atv’de yayınlanan ve İslam tarihinin en büyük dizisi olarak gösterilen “Hz. Ömer” ve FOX’ta ekrana gelen “Aşkın Halleri”. Anlayacağınız gibi tüm kanallarda iddialı projeler ekrana gelecek bu akşam.

“Kötü Yol” dizisinin tanıtımlarını sık sık görüyoruz Kanal D ekranlarinda; fragmanları çok iddialı ve heyecan verici buluyorum. Fragman müzikleriyle olsun, efektleriyle olsun... Açıkcası dizinin ilk bölümüyle iki grupta da zirvede yer alacağını düşünüyorum, çünkü oyuncu seçimleri doğru, kanal seçimi doğru ve tabii yapımcı Gold Film’in de etkisi büyük.

Yaza göre bu dizinin çok başarılı olacağı düşüncesindeyim ama daha önemlisi kışın nasıl bir performans sergileyeceği ve reytinglerde nasıl bir yol izleyeceği..

DİZİ HAKKINDA DETAYLAR

“Kötü Yol” dizisinin kadrosu bu isimlerden oluşuyor:

Cansel Elçin, Şükran Ovalı, İlker Aksum'un yanı sıra; Ezgi Mola, Ayşenil Şamlıoğlu, Tuncer Salman, Nergis Çorakçı, Nilüfer Açıkalın, Ferit Kaya, Nursel Köse, Cengiz Sezici, İştar Gökseven, Gökçe Ayyıldız, Burçin Abdullah, Özbek Yıldız, Funda İlhan,Gündüz Sezgin ve Ali Erkazan. Dizide, Ahmet Mümtaz Taylan da konuk oyuncu olarak yer alıyor.

Dizinin künyesi ve konusu ise şöyle:
Yapım :Gold Film
Yapımcı :Faruk Turgut
Uygulayıcı yapımcı :Ahsen Tüzün
Yönetmen :Nisan Akman
Senaryo :Zülküf Yücel-Hürer Ebeoğlu
Proje Tasarım :Zülküf Yücel
Müzisyen :Mazlum Çimen
Görüntü Yönetmeni :Yüksel Varol
Sanat Yönetmeni :Dilek Yelence

DİZİNİN KONUSU

60’ların İstanbul’u, Yeşilçam... Halk Sineması olarak vasıflandırılan, yılda iki yüze yakın filmin çekildiği seneler… Birbirlerini delicesine seven sevgililerin, bir türlü kavuşamayan aşıkların, makus talihlerini yenmek için uğraşıp didinen fakir insanların anlatıldığı ama, her şeye rağmen mutlu sonla biten melodramların zamanı… 1965 yılı, Adana… Çamaşırcı Ayşe Kadın’ın büyük kızı Nuran, çevresi tarafından sürekli güzelliği övülen ve artist namzeti olarak görülen fakir bir kızdır. Bir gün, abisi İhsan tarafından yüklü bir başlık parası karşılığında Bedir Ağa’ya satılır. Nuran’ın tek kurtuluş umudu, büyük bir aşkla sevdiği şoför Reşat’tır. Fakat evlilik hayali kurduğu Reşat’ın, onu patronunun eşiyle aldattığını öğrenince İstanbul’a kaçıp, hep ona söylenen, arada sırada kendisinin de hayallerini kurduğu şeyi yapmaya; yani bir sinema yıldızı olmaya karar verir. Adana kökenli bir rejisör olan Kenan Yılmazer, İstanbul’da Nuran’ın elinden tutarak ona bir şans verir ve şöhret basamaklarına ilk adımını atmasını sağlar. Ancak ne Reşat ne de abisi İhsan, Nuran’ın peşini bırakmayacaklardır.

   
        

info@orhankemal.org